Реєструємо пасіку: покрокова інструкція
опубліковано 17 серпня 2021 року о 17:59

 Реєстрація пасіки здійснюється в порядку, визначеному наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 19 лютого 2021 року № 338 (далі – наказ №338).

Пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органах місцевого самоврядування.

Реєстрація пасіки проводиться у виконкомі Зеленодольської міської ради після видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки (далі - паспорт пасіки) та державної реєстрації потужностей операторів ринку територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (на території Криворізького району -  Криворізьким управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області)

__________________________________________________________________

Відповідальна та контактна особа за реєстрацію, видачу ветеринарно-санітарного паспорта пасіки та проведення державної реєстрації потужностей операторів ринків:    

- Литвиненко Олена Вадимівна, (097) 401 98 25, вул. Музична, 63, м.Апостолове.

__________________________________________________________________

Реєстрація пасіки проводиться за заявою про реєстрацію пасіки (додаток до наказу №388) власника пасіки або уповноваженої ним особи в день звернення.

(Бланк заяви можна роздрукувати тут, або отримати в роздрукованому вигляді у виконкомі Зеленодольської міської ради)

До заяви додається засвідчена заявником копія паспорта пасіки.

У заяві зазначаються:

прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) (для фізичної особи);

найменування (для юридичної особи), прізвище, ім’я, по батькові (за наявності) (для фізичної особи - підприємця);

місцезнаходження (для юридичної особи), місце проживання (для фізичної особи - підприємця);

код згідно з ЄДРПОУ (для юридичної особи), реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті) (для фізичної особи - підприємця);

контактна інформація (номер телефону, адреса електронної пошти).

Орган місцевого самоврядування вносить подану власником пасіки або уповноваженою ним особою інформацію до журналу обліку пасік.

 

У разі припинення діяльності пасіки її власник або уповноважена ним особа протягом десяти календарних днів письмово інформує про це орган місцевого самоврядування, де зареєстровано пасіку.

 У разі перевезення (кочівлі) пасіки на адміністративну територію іншого органу місцевого самоврядування власник пасіки або уповноважена ним особа інформує про це вказані органи самоврядування.

Інформація повинна бути надана засобами електронного зв’язку або в письмовій формі не пізніше ніж за два календарних дні до перевезення (кочівлі) пасіки на їх територію.

Власник пасіки або уповноважена ним особа надає відомості, зазначені в пункті 5   Порядку реєстрації пасіки, а також повідомляє про:

місце запланованого розташування пасіки (адреса або кадастровий номер земельної ділянки);

час запланованого прибуття та виїзду (дата початку і закінчення перевезення (кочівлі) пасіки);

кількість бджолиних сімей під час перевезення (кочівлі) пасіки;

контактну інформацію власника пасіки або уповноваженої ним особи (номер телефону, адресу електронної пошти).

У разі якщо інформація була надана лише телефоном, не пізніше наступного робочого дня після прибуття на місце кочівлі власник пасіки або уповноважена ним особа надає органу місцевого самоврядування, на адміністративну територію якого перевезено пасіку, електронне (підписане електронним цифровим підписом) або письмове повідомлення-підтвердження про прибуття.

Орган місцевого самоврядування вносить подану власником пасіки або уповноваженою ним особою інформацію до журналу обліку пасік.

__________________________________________________________________

Відповідальна та контактна особа за реєстрацію пасіки для бджолярів Зеленодольської міської територіальної громади:

- Буніна Олена Анатоліївна, (096) 026 31 85, вул. Енергетична, 15, м.Зеленодольськ.

__________________________________________________________________


!!!    В разі отримання інформації щодо отруєння бджіл, будуть враховуватися тільки пасіки, які оформлені та внесенні до реєстру паспортів та реєстру Державної реєстрації потужностей          !!!

          Державна реєстрація потужностей на території Криворізького району проводиться Криворізьким управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за адресою:

вул. Музична, 63, м. Апостолове, контактна особа -  Литвиненко Олена Вадимівна, (097) 401 98 25


Заява на реєстрацію пасіки.doc

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux