НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ!
опубліковано 18 лютого 2021 року о 11:51

Перед вмиканням побутових газових приладів необхідно провітрити приміщення, а кватирку вікна залишити відчиненою на період роботи газового приладу. Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що перед увімкненням газового приладу необхідно спершу піднести запалений сірник до пальника і тільки після цього відкривати кран.

Перш ніж запалити пальник духової шафи, необхідно провітрити духову шафу.

Перед користуванням газовими приладами, що мають відведення продуктів згоряння у димоходи, необхідно обов’язково перевірити в них тягу. Перевірка та прочищення вентиляційних та димових каналів проводиться одночасно, обов’язково перед опалювальним періодом, з оформленням відповідних актів – димоходи опалювальних котлів, ємкісних водонагрівачів (колонок), інших опалювальних приладів, що працюють сезонно.

Перевірка здійснюється один раз на рік – перед початком опалювального сезону, а для приладів, які працюють увесь рік – два рази (навесні і восени.)


Вимагайте від житлово-комунальних служб чищення димоходів !!!

     Один примірник акту перевірки димових та вентиляційних каналів повинен передаватись у газове господарство. Термін дії актів – 12 місяців.

У зимовий період, у період різких похолодань, власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів та вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів.

При відсутності тяги в димоході користування газовими приладами (котлом або колонкою) КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО.

     БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! У сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвід продуктів згоряння в димоходи з причини можливості виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення. Це небезпечно для життя.

До відома мешканців приватних житлових будинків - у приватних будинках допускається чищення димоходів мешканцями після проходження інструктажу в учбовому комбінаті.

ПАМЯТАЙТЕ! При виявленні запаху газу необхідно припинити користування газовими приладами, провітрити приміщення, викликати аварійну службу за телефоном 104, а в селах – місцевого слюсаря, який обслуговує газову систему.


КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО!!!

1. Допускати до роботи з газовими приладами малолітніх дітей і осіб, які не пройшли спеціальний інструктаж.

2. Сушити волосся над полум’ям плити. Це надзвичайно небезпечно.

3. Сушити одяг над газовими приладами. Це може спричинити пожежу.

4. Спати в приміщенні, де розташовані газові прилади. Це може призвести до отруєння чадним газом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux