Робота в режимі карантину( квітень 2021 року)
опубліковано 27 квітня 2021 року о 08:43

Протягом квітня 2021 року КЗК «Зеленодольська міська бібліотека» працює в карантинному режимі. Відвідувачів (читачів), з відомих причин, бібліотека не обслуговує. Крім наданих нижче даних щодо діяльності бібліотеки протягом квітня, проводиться робота з вилучення зношеної літератури з фонду бібліотеки, триває робота з актами на вилучення книг і періодичних видань. Продовжується переведення книжкового фонду з ББК на УДК. Інформація про роботу бібліотеки систематично протягом місяця відображується в онлайн режимі у соцмережах https://www.facebook.com/profile.php?id=100016360755089), https://www.facebook.com/groups/445564679825389

          2 квітня 2021 року в інформаційному просторі КЗК "Зеленодольська міська бібліотека" оформлено ретро-виставку тематичних періодичних видань "Здоровье" і "Здоровый образ жизни". Щорічно 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров`я. Саме в цей день у 1948 році в дію вступив Статут Всесвітньої організації охорони здоров`я (ВООЗ). Започатковано цей день з метою привернути увагу до проблем охорони здоров`я та необхідності профілактики захворювань і здорового способу життя. Адже від стану здоров`я залежать всі сфери життя людини.

            6 квітня 2021 року завідувач  КЗК "Зеленодольська міська бібліотека" Романюк Світлана взяла участь в обласному зональному семінарі-тренінгу в онлайн форматі "Регіональний проект "Портал "ДніпроКультура": підготовка матеріалів та наповнення контенту". Організатор заходу – КЗК «Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов`янських Кирила і Мефодія". До участі у семінарі були запрошені бібліотечні працівники міських та селищних бібліотек ОТГ Криворізького, Нікопольського та Новомосковського районів.

            9 квітня 2021 року в інформаційному просторі КЗК "Зеленодольська міська бібліотека"  оформлено виставку "Маестро: творець і педагог" з циклу "Демонстрація-реклама однієї книги" і представлено книгу А.Чебикіна "Творчість і школа". 14 квітня відзначалося 75-річчя Андрія Володимировича Чебикіна, народного художника України, лауреата національної премії України ім. Т.Г.Шевченка, графіка, засновника власної школи естампа, автора  ілюстрацій до літературних творів І.Франка, І.Драча, Б.Олійника.

            13 квітня 2021 року у відділі інформації, спілкування і дозвілля КЗК "Зеленодольська міська бібліотека" оформлено книжкову виставку творів письменника-ювіляра "О.Чорногуз: Той, що лікує сміхом". 15 квітня відзначалося 85 років від дня народження Олега Федоровича Чорногуза, українського письменника, автора книжок гумору та сатири, журналіста, редактора журналів «Перець» та «Вус".

                16 квітня 2021 року до 100 річчя від дня народження Пітера Александера Устинова, англійського письменника, драматурга, кіноактора, режисера, сценариста, продюсера, гумориста презентовано виставку з циклу "Демонстрація-реклама однієї книги" і представлено книгу письменника «Крамнегел».

          13 квітня 2021 року в  інформаційному просторі КЗК "Зеленодольська міська бібліотека" представлено ретро-виставку-заклик журналу "Екологічний вісник" "Збережемо планету Земля!".

Щорічно в квітні відбувається низка подій, присвячених питанням екології. 15 квітня - День екологічних знань, 17 квітня - День довкілля в Україні, 22 квітня -День Змлі, Міжнародний день Матері-Землі. Ці дати мають на меті просування екологічних знань і формування екологічної культури населення. Екологія (від дав.-гр. οἶκος — середовище, житло і λόγος — вчення, наука) — це наука, що вивчає закономірності відносин між організмами та довкіллям, а також організацію і діяльність надорганізмових систем (популяцій, видів, біоценозів, біосфери).

                20 квітня 2021 року до Всесвітнього дня книги та авторського права (World Book and Copyright Day) у відділі абонементу КЗК "Зеленодольська міська бібліотека" оформлено книжкову виставку "Прочитайте книги про книги". Всесвітній день книги та авторського права відзначається ЮНЕСКО 23 квітня щорічно з 1996 р. у день смерті Шекспіра і Сервантеса з метою поширення освіти, розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найсильнішим засобом поширення знання, найнадійнішим способом його збереження.

                20 - 22 квітня 2021 року завідувач  КЗК "Зеленодольська міська бібліотека" Романюк Світлана взяла участь в ХІХ обласній онлайн квітневій школі методистів ЦБС та публічних бібліотек ОТГ на платформі Zoom "Бібліотека - відкритий публічний простір: від традицій до комунікативного центру громади". Організатор заходу - КЗК "Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Первоучителів слов`янських Кирила і Мефодія" за підтримки Дніпрпопетровської бібліотечної асоціації.

                 20 квітня 2021 року до 60-річчя (відзначається 23 квітня) Андрія Юрійовича Куркова, українського письменника, журналіста, кіносценариста у відділі абонементу бібліотеки оформлено персональну виставку творів письменника-ювіляра "Аудиторія Андрія Куркова - весь світ". А.Ю.Курков - автор 23 романів, повістей і 18 книжок для дітей.

            21 квітня 2021 року до Всеукраїнського дня психолога (відзначається 23 квітня) в інформаційному просторі бібліотеки оформлено  ретро-виставку науково-популярного журналу-тренінгу "Колесо життя" (видається з вересня 2006 року). Всеукраїнський день психолога відзначається щорічно з 2004 р. за рішенням Колегії Міністерства освіти і науки України. Психологія (від грецького «psychе» – «душа», «дух»; «logos» – «вчення», «наука») – наука, що вивчає психічні явища (мислення, почуття, волю) та поведінку людини, пояснення яких знаходимо в цих явищах. Психологія відповідає на питання: чому людина поводиться так чи інакше? Завдання психології – навчитися розуміти сутність психічних явищ, керувати ними, використовувати отримані знання для підвищення ефективності різних галузей практики.

            22 квітня 2021 року У відділі інформації, спілкування і дозвілля КЗК "Зеленодольська міська бібліотека" оформлено інформаційну тематичну поличку «Чорний птах під назвою Чорнобиль». 26 квітня — Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, Міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу, День Чорнобильської трагедії – екологічно-соціальної катастрофи, викликаної вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку, яка сталася в ніч на 26 квітня 1986р. на розташованій на території України (у той час – Української РСР) Чорнобильській атомній електростанції. 

            27 квітня 2021 року до— Міжнародного дня джазу (International Jazz Day), проголошеного Генеральною
конференцією ЮНЕСКО у 2011 р. на знак визнання особливої ролі джазу як універсальної мови свободи та творчості (вдзначається 30 квітня) представлено міні-виставку-інсталяцію «Містер джаз».

Міжнародного дня джазу відзначається щорічно. Мета свята – підвищення ступеню інформованості міжнародної громадськості про джаз як силу, що сприяє миру, єдності, діалогу та розширенню контактів між людьми. Джаз виник наприкінці XIX – на початку ХХ ст. у США як синтез африканської та європейської культур і донині залишається унікальною формою музичного мистецтва, що об’єднує раси і національності та стирає межі між людьми і
державами.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux