НІКОЛИ ЗНОВУ
опубліковано 08 травня 2021 року о 11:53

НІКОЛИ ЗНОВУ


8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення, який встановлено згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» від 2015 р. Символом Дня пам’яті та примирення є квітка маку.


8 травня та 9 травня, у День перемоги, ми вшановуємо подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу у Другій світовій війні, висловлюємо повагу та вклоняємося у світлій пам’яті про загиблих. 


8 травня у  місті Зеленодольську відбувся урочистий мітинг-реквієм, з покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам, за участі Зеленодольського міського голови Дмитра Невеселого,  секретаря міської ради Ольги Цицюри, представників Спілки ветеранів, громадськості. Також мітинги відбулися  у селах Мар’янське та Велика Костромка.


«Сьогодні ми згадуємо тих, хто відстояв наші землі та їх незалежність. Продовжуємо шанувати ветеранів за мужність, вклоняючись нині живим і згадуючи тих, кого вже немає з нами. Щиро бажаю всім миру та добробуту!Ветеранам міцного здоров'я та щасливих посмішок дітей і онуків поряд! Дякуємо за перемогу!» - сказав Зеленодольський міський голова Дмитро Невеселий.


Після традиційної хвилини мовчання, до підніжжя пам'ятника присутні поклали квіти.


Дякуємо за перемогу!


#дякуємозаперемогу


До Дня перемоги і Дня пам’яті та примирення у громаді пройшов відеомайстерклас «Червоний мак – символ примирення» та концерт «1939-1945 Пам’ятаємо. Перемагаємо».


Школи, бібліотеки та заклади культури громади розробили план заходів.


У Зеленодольській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 проходять конкурси малюнків «Мужність і відвага крізь покоління» та «Що я знаю про війну», а також Марафон авторських віршів «У бронзі і граніті, у книгах і піснях, їх подвиг буде жити у віках». До уваги учнів та батьків онлайн-виставка «Мак – квітка пам'яті – символ перемоги» та пошукова експедиція «Ветерани – люди-легенди».


У Великокостромському НВК проводиться Акція «Ніколи знову» (червоний мак – символ Другої світової війни) та оформлено інформаційний стенд  1939-1945 р. «Пам’ятаємо - перемагаємо».


У Мар’янській ЗШ І – ІІІ ступенів №2 для учнів створено онлайн - журнал «Місцями бойової слави» та відеожурнал «Мій дідусь-ветеран».


В усіх школах громади з учнями проведено виховні години. Бібліотеки громади пропонують тематичні виставки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux